BilförsäkringLänsförsäkringar

Länsförsäkringar Bilförsäkring

länsförsäkringar omslagsbild bilförsäkring

Länsförsäkringar Bilförsäkring Recension

Länsförsäkringar är ett väletablerat försäkringsbolag som funnits sedan 1936. I denna recension får du en snabb överblick av Länsförsäkringars olika erbjudanden inom bilförsäkring.

I dagsläget har var tredje svensk sin bil försäkrad hos Länsförsäkringar. De har allrisk för personbil och lätt lastbil, samt ersätter maskinskador upp till 12 000 mil eller 8 år. En nackdel är dock något höga självrisk samt att försäkringspriserna lätt sticker iväg.

Länsförsäkringar Bilförsäkringsskydd

Länsförsäkringar har tre huvudsakliga bilförsäkringar – trafikförsäkringen, halvförsäkring och den mer täckande helförsäkringen. De erbjuder även försäkringar för vissa specifika bilmärken.

länsförsäkringar bilförsäkring hemsida

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är grunden i hela det svenska försäkringssystemet när det gäller bilar. Utan en trafikförsäkring får du inte köra din bil på vägarna. Trafikförsäkringen står för kostnader till alla som blir skadade i trafiken, singelolycka, tredjepartsolycka eller drabbade fotgängare och cyklister.

  • Personskador
  • Skador på någon annans egendom

Halvförsäkring

I halvförsäkringen ingår den obligatoriska trafikförsäkringen som kompletteras med ytterligare stöldförsäkring, maskinskada och assistans och räddning. En halvförsäkring är ett bra skydd för dig som förare men ett svagare skydd för bilen. De tecknas ofta då din bil är äldre eller vid nyköp då bilen har en vagnskadegaranti direkt från tillverkaren i ett par år.

  • Brand
  • Stöld och inbrott
  • Glasskador
  • Maskinskada och elektronik
  • Assistans och räddning
  • Rättskydd
  • Allrisk samt risk
 • Halvförsäkring ger ofta ett godkänt skydd hos de flesta försäkringsbolag. Hos Länsförsäkringar rekommenderar vi dock helförsäkring för att få ett fullgott skydd för din bil.

Helförsäkring

Helförsäkringen för din bil är den mest kompletta försäkringen och ger ett bättre skydd med trafikförsäkring, personförsäkring och vagnskadeförsäkring. Ett tryggare alternativ för dig som använder bilen dagligen. Kostnaderna för bilförsäkringen är beroende på typ av bil, ålder på bilen och bilens årliga körsträcka.

Försäkrio
Länsförsäkringars helförsäkring inkluderar samma delar som trafik och halvförsäkring skillnaden är att den också täcker vagnskada.

Länsföräkringar har ett speciellt samarbete med Toyota och Lexus. För att läsa mer om exakt vad erbjudandet inkluderar kan du klicka dig vidare till Länsförsäkringars hemsida där mer information finns.

Tillägg för Länsförsäkringar Bilförsäkring

Hos Länsförsäkringar finns det en möjlighet att lägga till en tilläggsförsäkring som de kallar MER. Tecknar du den har du rätt till hyrbil eller kontantersättning om din bil blir skadad eller blir stulen. Du har även lägre självrisk vid krock med till exempel älg eller rådjur, samt vid skadegörelse på din bil. Detta tillägg kan vara bra om du till exempel har en öppen parkeringsplats i innerstaden där det finns risk för skadegörelse, eller om du bor där det är mycket vilt längs vägarna.

Självrisk Länsförsäkringar Bilförsäkring

Självrisken om du får en trafikskada är 1 000 kr. Om du är under 24 år tillkommer en extra självrisk på 1 000 kr. Andra exempel för en helförsäkrad bil hos Länsförsäkringar kan vara följande:

Ungdomssjälvrisk - förare under 24 år1000 kr
Kollision i höjdled 50 % av prisbasbeloppet

Rabatt Länsförsäkringar Bilförsäkring

När du tecknar försäkringar hos Länsförsäkringar har företaget olika rabatter och erbjudanden. Ju fler försäkringar du tecknar inom bolaget desto högre blir rabatten.

Sammanfattning Länsförsäkringar Bilförsäkring

Länsförsäkringar har tre olika nivåer av försäkring med möjlighet till extra tillägg. De erbjuder den obligatoriska trafikförsäkringen, samt halv- och helförsäkring. Du har även möjlighet att teckna tilläggsförsäkringen MER. Allt som allt erbjuder Länsförsäkringar bra bilförsäkringar, däremot är priserna överlag rätt höga, framförallt kostnader för självrisk.

Recension uppdaterad: 2020-06-22

Omdöme Länsförsäkringar Bilförsäkring

6.6 Betyg
Länsförsäkringar Bilförsäkring

Länsförsäkringar är ett försäkringsbolag som är kundägt och som har stor erfarenhet tack vare alla år inom branschen. Hos Länsförsäkringar rekommenderar vi en helförsäkring för att få ett relativt bra skydd. Priser och framförallt kostnader för självrisk lämnar dock endel att önska. Däremot är premiepriserna generellt höga, Länsförsäkringar har ofta legat bland de dyraste i våra priskontroller.

Försäkringsvillkor
7
Omfattning
6
Försäkringstillägg
7
Kundservice
7
Rabatt
6
Plus
 • Bra tilläggsförsäkringen via MER
 • Högt betyg i SKI (Svenskt Kvalitetsindex)
Minus
 • Dålig flexibilitet i urval av försäkringar
 • Självriskerna är höga
 • Brister inom vissa områden t.ex. rätts- och räddningsskydd
Vad tycker du om denna försäkring?

Lämna en kommentar

Försäkrio